Oldalak

2015. április 17., péntek

Mesébe illő látogatás - Eggenberg-kastély

Újabb, elsősorban fotónapló bejegyzéssel jelentkezem, most épp egy ausztriai helyszínt bemutatva. Graz belvárosától nem messze igazi, idillikus, filmbe illő helyszínt talál a kutató, kereső turista ember, mégpedig a Schloss Eggenbergben megtestesülve. Azt hiszem nem túlzok ha azt állítom, hogy ez az attrakció Graz TOP 10 vonzerejének igazi gyöngyszeme, már önmagában lenyűgöző látvány. Nem csoda, hogy 2010-től az UNESCO világörökségi listára is felkerült. Bár előszezoni (márciusi) látogatásunkkor a kastély termei zárva voltak, a kastély épülete, annak körfolyosói, a mintegy 365 ablak által rejtett csoda, és a zárt ajtók mögött emeletenként mintegy 31 szoba rejtette titkok ámulattal töltöttek el minket. A fehér/narancssárga kastély könnyen magával ragadta fantáziánkat még így is, hogy csak kívülről tekinthettük meg.






A kastélyt hatalmas, természetesen gondozott park veszi körül. A park igazi érdekessége, egyedisége és talán leglenyűgözőbb elemei az ott gondtalanul idejüket eltöltő pávák, akik a turistákkal olykor mit sem törődve, néha magukat "produkálva", tollaikat bontogatva pompáznak, igazi színfoltját képezve ezzel a kastélynak. 



Maga a kastély, a kastély parkja mindenképpen látogatásra érdemes, akár elő- és utószezonban is, főszezonban pedig a kastély kiállításai, belső termei is várják a látogatókat. Irány Graz, és a Schloss Eggenberg! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése