Oldalak

2012. augusztus 5., vasárnap

Balaton-felvidék

Egy hét nem sok, de nem is kevés, arra meg pláne nem, hogy az ember jobban megismerje kis hazáját. Ezen az elven szervezi talán az egyetem is terepgyakorlatait, így a Balaton-felvidék terepgyakorlatot is, amelyre idén 2012. május 14-18. között került sor. Íme röviden a program:
  1. A hét elején elég szomorkás időnk volt, esős, kissé szeles, de a hét végére egészen jó, kiránduló időnk lett. Jártunk Nagykónyiban, ahol egyszer volt egy villámárvíz; Siófokon, ahol a szél nagyon nem volt velünk, de azért jól megnéztük magunknak a kikötőt és környékét; Székesfehérváron, ahol a belvárossal ismerkedtünk; Sukorón, ahol megmásztuk az Ördög-hegyet, hiszen innen nagyon szépen látszik a Velencei-tó; majd innen a Csákváron, ahol a Báracházi- barlangot vettük célba; végül Szápáron, ahol elég közelről láttunk szélerőműveket, majd végül Csopakon foglaltuk el a szállásunkat, kissé átfagyva. 
  2. A második napon Balatonarácson láthattuk a perm-triász határt; Pulán egy alginit bányát; Úrkúton a Csárdahegyi-őskarsztot; Veszprémben a belvárost; Balácapusztán egy római kori villagazdaság maradványait; Tihanyban az apátságot, kicsit túrázva, gyönyörű panorámát, a Balatont és a Belső-tavat, majd közelről a Barát-lakásokat. 
  3. A harmadik napon Ajka felé vettük az irányt, innen megmásztuk a Somlót, végül jártunk az tihanyi Aranyháznál, majd a Nyereg-hegyen, a Csúcs-hegyen, fent és a Kiserdő-tetőn. 
  4. A negyedik napon Balatonfüreden kezdtünk, majd irány a Hegyestű, onnan Kékkút, Tapolca, Szt. György-hegy, végül Szigliget, este bográcsozás. 
  5. Az ötödik napon jártunk a Kovács-hegyi Bazaltutcában, Hévízen, Keszthelyen és Zalaváron.
Tanulságos és kissé fárasztó terepgyakorlat volt ez, de mindenképpen örök emlék marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése